EXCLUSIV  Exces de sare și zahăr în două categorii de alimente pe care le consumăm zilnic. Attila (UDMR) propune „taxe pentru tratarea pacienților generați”

Foto ilustrativ / Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay

Senatorul UDMR Laszlo Attila a vorbit la dezbaterea online marca DC Media Group „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta” despre  abuzul de sare sau zahăr în alimente.

Dr. Laszlo Attila, secretarul Comisiei pentru sănătate din Senatul României, a declarat la dezbaterea online marca DC Media Group „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta” că, în opinia sa, pentru alimentele la care se abuzează de zahăr, sare sau acizi grași, „am putea să beneficiem de anumite taxe pentru tratarea pacienților generați.”

La ora actuală, cel mai mare aport de sare din alimentația noastră provine din mezeluri, iar cel mai mare aport de zahăr, din produsele lactate.”, a atras atenția senatorul UDMR, la DCNewsTV, menționând că „asta ne generează o serie de cheltuieli în sistemul sanitar într-o perioadă în care ne confruntăm cu probleme de finanțare.”

Cred că ar fi mult mai corect să existe un dialog permanent cu industria și acele mecanisme ca, în cazul în care cineva nu se conformează, să plătească.”, a adăugat dr. Laszlo Attila. 

VEZI ȘI: Substanțe interzise care ajung în produsele agricole pe care le mâncăm. Diferența între vânăta netratată și cea vândută după greutate și aspect

În continuare, senatorul UDMR a adăugat că „nu știu de ce ar trebui să asistăm în continuare la prea multe discuții legate de fumat, de excesul de zahăr, de ce trebuie să acceptăm dubla măsură de la un stat la altul, în condițiile în care vedem bunele practici apărute în alte state.”

El a menționat că nu propune neapărat o taxă de viciu pe alimentele nesănătoase, ci se poate lua în calcul și „ce s-a făcut în cazul zahărului în Marea Britanie.”

„Toată lumea a respectat angajamentele pe care și le-a luat, însemnând scăderile la anumite produse, și n-a fost nevoie de instituirea de taxe.”, a explicat el.

VEZI ȘI: Taxa pe zahăr. Exemplul Ungariei este urmat de alte state

„Există țări unde nu s-a ajuns la o astfel de rezolvare și s-au introdus anumite elemente de taxare - vorbesc de zahărul și sarea adăugate în mod voit, peste limite.”, a mai spus senatorul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel