EXCLUSIV  Substanțe interzise care ajung în produsele agricole pe care le mâncăm. Diferența între vânăta netratată și cea vândută după greutate și aspect

Fotografie creată de Zen Chung, de la Pexels
Fotografie creată de Zen Chung, de la Pexels

Senatorul UDMR Laszlo Attila a atras atenția la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta” asupra produselor agricole. 

Dr. Laszlo Attila, secretarul Comisiei pentru sănătate din Senatul României, a declarat la dezbaterea online marca DC Media Group „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta” că „aș fi un pic mai precaut privind produsele agricole.”

Senatorul UDMR și-a motivat afirmația spunând că „din cauza lipsei de dialog interministerial, cred că s-ar impune un control mult mai profesionist asupra produselor utilizate de industria agricolă, pentru produsele vegetale și produsele animale.”

El a amintit că „am asistat la o vizită a comisarului european pentru sănătate în mandatul trecut”, care a cerut câteva lucruri.

În primul rând, „să nu mai solicităm derogări pentru utilizarea unor substanțe care sunt interzise la nivel european și în continuare, solicităm.”, a adăugat secretarul Comisiei pentru sănătate din Senatul României.

De asemenea, dr. Laszlo Attila a spus că „ne-a solicitat să formăm grupuri și să operativizăm grupuri de lucru împotriva rezistenței la antibiotice.”

Problema biocidelor utilizate în producția vegetală

A fost și o a treia temă, care ne-a surprins și pe noi: problema biocidelor utilizate în producția vegetală - cred că aici avem multe de făcut. Când spun acest lucru, și pe mine m-a șocat de multe ori când discutam sau chiar cumpăram de la producători, să aflu că există produse pentru uz propriu și produse pentru piață.

Uitați-vă cum arată o vânătă netratată, ce aspect, ce formă și ce gust are și cum arată cea care este produsă și vândută după greutate și aspect și ajunge pe tarabele piețelor. 

Cred că trebuie să fim mult mai precauți, să facem acele demersuri care să ne asigure un confort și o securitate la tot ceea ce consumăm și să nu mai asistăm la astfel de vizite surprinzătoare din partea persoanelor responsabile la nivel european.”, a încheiat dr. Laszlo Attila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel