Examenul de Bacalaureat începe cu întârziere, din cauza alegerilor

bacalaureat
bacalaureat

Proba A a examenului de Bacalaureat, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va fi suţinută, luni, de la ora 12.00, cu trei ore mai târziu faţă de anii precedenţi, ca urmare a desfăşurării alegerilor locale.

 "Există cazuri în ţară, unde cabinele de vot vor fi scoase din sălile de clasă luni dimineaţă. De aceea, am decis ca examenul de luni să înceapă la ora 12.00. De marţi, examenul va începe la ora 9.00", au mai spus cei din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Proba A a examenului de bacalaureat se va derula în perioada 11-13 iunie.

 Bacalaureatul va avea trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

 Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului, proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfăşura în intervalul 13-15 iunie. Proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, se va derula între 18 şi 22 iunie, iar proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, va avea loc în perioada 25-27 iunie.

 La 2 iulie vor începe probele de examen scrise, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile. Astfel, la 2 iulie, elevii vor avea de susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar la 3 iulie, proba scrisă la limba şi literatura maternă. Proba scrisă obligatorie corespunzătoare profilului va fi susţinută la 4 iulie, iar ultima probă scrisă, cea la alegere profilului şi specializării, va avea loc la 6 iulie.

 Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat vor fi afişate la 8 iulie, iar eventualele contestaţii se pot depune la 9 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afişate la 13 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel