Evaluare Națională - Bacalaureat, modificări. Ecaterina Andronescu, anunț

Alexandru Ichim / 13 feb 2019 / 19:44 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

În cadrul unei apariții televizate, Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, susține că nu se schimbă nimic anul acesta în ceea ce priveşte modalitatea de susţinere a Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului.

"Nu vorbim despre modificarea examenelor naţionale. Acestea se stabilesc la începutul anului prin ordin de ministru şi nu le schimbă nimeni pe parcursul anului şcolar. Asta ar însemna să bulversăm şcoala. Ca urmare, spun din start, elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Naţională aşa cum le-a fost anunţat examenul la începutul anului şcolar şi vor susţine examenul de Bacalaureat aşa cum le-a fost anunţat la începutul anului şcolar", a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Simulări la clasele a VII-a şi a XI-a!?

 

”Aducem în dezbaterea publică idei pentru viitor. Nu vorbim de anul acesta. Avem simulări la clasele care au examen - clasa a VIII-a şi clasa a XII-a. Aceste simulări au fost în fiecare an în primăvară, în semestrul doi. Vorbim de luna martie. (...) Ne gândim să introducem simularea la clasa a VII-a, la clasa a XI-a, să avem o învăţare continuă, să nu avem eşec la examen", a explicat ministrul Educaţiei.

 

Vezi și: 

Salarii avocați, majorare. Decizie dupa negocieri

Start-Up Nation 2018-2019. Cine își poate lua adio


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28