Examen REZIDENȚIAT. Ministrul Sănătăţii, anunț: Va fi implementată această materie

Rezidențiat
Rezidențiat

Ministrul Sănătăţii a spus că se poartă discuţii privind actualizarea bibliografiei pentru examenul de rezidenţiat, astfel încât să fie o materie unică.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că se poartă discuţii privind actualizarea bibliografiei pentru examenul de rezidenţiat, astfel încât să fie o materie unică.

Victor Costache a precizat, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că a iniţiat un dialog cu rectorii universităţilor de medicină din ţară pentru a discuta despre actualizarea bibliografiei, propunerea fiind de a folosi marile cărţi internaţionale, traduse.

„Sunt şi cadru didactic şi am iniţiat un dialog cu rectorii. Suntem cu toţii de acord că este mult loc de mai bine. Propunerea noastră este ca în perioada care va urma, nu pot să vă spun dacă va fi de la anul, dar cu siguranţă va fi implementată această materie, să folosim atât în facultăţile şi universităţile de medicină, cât şi pentru examenul de rezidenţiat, o materie unică.

Propunerea noastră este să folosim marile cărţi internaţionale, care sunt traduse, iar ediţiile sunt actualizate în română, de exemplu să folosim (manualul de medicină -n.r.) Harrison, (manualul de medicină -n.r.) Bramwell, (tratatul de medicină -n.r.) Schwartz pentru chirurgie. De asemenea, mai există şi cărţile care sunt publicate de profesorii noştri, care pot fi surse bibliografice suplimentare.  

Este important să avem la nivelul ţării o materie uniformă”, a spus ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel