Grup infracţional, destructurat. Prejudiciu uriaş

DIICOT
DIICOT

Un grup infracţional, format din opt persoane, a fost reţinut după ce a creat un prejudiciu uriaş în urma evaziunii fiscale cu haine importate din Turcia.

Procurorii DIICOT  au dispus reţinerea lor pentru o perioadă de 24 de ore. Activitatea infracţională a grupului, conform autorităţilor, "a constat în derularea unui circuit de tranzacţionare artificial privind comerţul cu articole de îmbrăcăminte, textile şi încălţăminte de provenienţă din import (din Turcia), la comandă, transportate în regim de grupaj/tip cargo, pe ruta Turcia-România şi valorificate în mare parte, în final, fără întocmirea de documente fiscale sau prin întocmirea acestora fără conţinut real privind valoarea de vânzare şi cumpărătorul efectiv, în scopul obţinerii de avantaje de natură fiscală, constând în TVA şi impozit pe profit datorat bugetului de stat", se arată în comunicatul DIICOT.

 Cu timpul, cererea de marfuri la preţ redus a crescut considerabil pe piaţă, iar "grupări de persoane prin societăţi interpuse pe lanţul de tranzacţionare au profitat de această cerere şi au creat şi operaţionalizat sisteme de grupaj/cargo atât pentru transportul de mărfuri cât şi pentru îndeplinirea formalităţilor legale de import în relaţia cu autorităţile vamale.

Din punct de vedere logistic, începând de la exportator, respectivele mărfuri au urmat parcursul unui circuit în regim de grupaj (fără devoalarea defalcată a destinatarilor, în mod oficial) fiind introduse într-un circuit documentar, prin care să se achite taxe vamale şi TVA la un nivel minimal (marfurile fiind tranzacţionate la import la un preţ unitar derizoriu (de până la 5 lei/bucată), mai precizează procurorii DIICOT.

Cuantumul total al prejudiciului stabilit prin raportul de constatare este în sumă de 43.179.737 euro" se prezintă în documentul emis de autorităţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel