Evaluarea națională: Matematica, ultima probă. Rămâi pe De Ce News pentru subiecte și barem

 Peste 190. 000 de elevi vor susține, miercuri, proba de foc de la Evaluarea Națională, Matematica. După scandalul de la Limba română, în urma căruia Ministerul Educației a decis că nu va modifica baremul din cauza subiectivei, proba de miercuri poate decide hotărâtor destinul elevilor pentru următorii ani. De Ce News va publica subiectele și baremul de corectare în timp util.

Peste 190.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională care a început luni, 25 iunie, şi se va încheia miercuri,  cu proba de la Matematică. Notele de la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea în liceu.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru Evaluarea Naţională 2012 la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

Sălile în care se susţine examenul au fost adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Pe uşa fiecărei săli se va afişa lista nominală cu elevii, dar şi avertismentul prin care se anunţă că este strict interzis accesul cu materiale ajutătoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

 Fiecare sală de examen a fost dotată cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru care prevede obligaţia comisiilor judeţene de organizare a evaluării naţionale de a asigura camere de supraveghere video funcţionale în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel