Evaluarea Națională 2019. Andronescu, surprinsă: Sunt foarte interesante rezultatele

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu a făcut precizări în direct la România TV cu privire la rezultatele elevilor de la Evaluarea Națională 2019. Aceasta s-a arătat surprinsă. 

”Rezultatele nu sunt definitive. Se depun și se rezolvă contestațiile, iar mai apoi se calculează mediile finale. Aș putea să le numesc rezultate parțiale. Ce observații aș putea să fac? Mai bună prezența față de anul trecut, iar la prima vedere și rezultatele sunt ceva mai bune. Mai puțini copii au luat sub 5 la română și la matematică. Dar nu cu mult. Sunt foarte interesante rezultatele, mai ales dacă analizăm rezultatele pe județe.

Constatăm o departajare între județe. Sunt județe care trec de 80% procentul de promovare. Sunt cinci județe în acest caz: Brăila, București, Cluj, Prahova și Galați. Acestea se detașează oarecum de restul. Apoi sunt 19 județe al căror procent de promovare este cuprins între 70 și 80%. Alte 15 județe au procentul de promovare între 60 și 70% și doar două județe sunt sub 60% și acestea sunt Teleorman și Giurgiu. 

La Limba Română, 1.956 de candidați au luat nota 10, iar la matematică 2.535 au luat nota 10. Îi feliităm pe toți și sigur că o să găsim și o formulă de a-i menționa pe cei care au luat aceste note”, a precizat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în direct la România TV. 

Vezi și: EDU.RO Rezultate Evaluare Nationala 2019. Notele, afisate. Verifica AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel