Evaluarea Naţională 2018: Elevii susțin prima probă

Scutaru Cristina / 23 mai 2018 / 08:37 Salveaza PDF Comentarii
Repartizare licee 2018 Iasi. REZULTATE edu.ro Admitere licee 2018.
Descriere foto: Repartizare licee 2018 Iasi. REZULTATE edu.ro Admitere licee 2018.

Evaluarea Naţională 2018: Elevii de clasa a VI-a susţin prima probă la Evaluare Națională 2018.

Evaluarea Naţională 2018: Elevii claselor a VI-a vor susţine miercuri prima probă din cadrul Evaluării Naţionale - cea la limbă şi comunicare, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Joi, urmează proba la matematică şi ştiinţele naturii. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Notele nu se trec în catalog

Evaluarea Naţională 2018: Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, în termen de cel mult şapte zile. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Evaluarea Naţională 2018: MEN precizează că rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25