Evaluare Națională 2014: Subiectele la Limba Română pentru clasa a II-a

Emoții pentru elevii claselor a II-a, luni. Ei au susținut proba la Limba Română (citire și scriere) din cadrul EVALUĂRII NAȚIONALE a elevilor de clasa II-a, unde au avut, între altele, de citit un text și de răspuns la 10 întrebări, dar și scrierea unui bilet către mamă sau către un prieten sau  alcătuirea unei mini-compuneri.

Cei peste 200.000 de elevi de clasa a II-a, evaluaţi luni, au avut la dispoziţie 50 de minute pentru a rezolva subiectele la Limba Română din cadrul EVALUĂRII NAȚIONALE 2014,  25 de minute pentru testul de citire şi tot atâtea pentru cel de scriere.

Similar cu ceea ce s-a întâmplat la EVALUAREA NAȚIONALĂ pentru elevii de clasa a IV-a, în clase, s-au distribuit două variante de subiecte, repartizate eleviloro de clasa a II-a pe rânduri, pentru a se evita copierea. 

Pentru testul de citire, elevii de clasa a II-a au primit un text de aproximativ o pagină şi au avut de răspuns la zece întrebări, majoritatea cu patru variante de răspuns, prin care să se verifice înţelegerea acestuia.

Testul de scriere a constat în redactarea, pe cel mult şapte rânduri, a unui bilet către un apropiat. La varianta I de subiect, cerinţa a fost "Rareş şi-a pierdut câinele. Claudiu, prietenul lui, l-a găsit. Scrie, pe spaţiul dat, un bilet în care Claudiu îi cere lui Rareş să se întâlnească pentru a-i înapoia câinele", în timp ce la varianta II elevii au avut de compus un bilet destinat mamei: "Ai plecat în grabă de acasă. Scrie-i mamei un bilet prin care să o anunţi că trebuie să mergi la bibliotecă să împrumuţi cartea 'Sarea în bucate' de Petre Ispirescu", a fost cerința variantei II.

De asemenea, pornind de la un desen şi câteva întrebări, elevii au avut de scris o mini-compunere (titlu şi cinci propoziţii), la una dintre variantele de subiect fiind verificată şi cunoaşterea unor reguli elementare de politeţe, prin întrebările "Cum saluţi când intri în bibliotecă?" şi "Ce spui doamnei bibliotecare când pleci?".

Vezi AICI SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A - CITIT - VARIANTA 1

Vezi AICI SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A - CITIT - VARIANTA 2

Vezi AICI SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A - SCRIS - VARIANTA 1

Vezi AICI SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A - SCRIS - VARIANTA 2

Evaluarea elevilor de clasa a II-a, premieră în învăţământul românesc, continuă marţi cu proba de limbă maternă (elevii aparţinând minorităţilor naţionale) şi miercuri cu cea de matematică.

Tot în premieră au fost evaluaţi, săptămâna trecută, elevii de clasa a IV-a, iar joi şi vineri va fi rândul celor de clasa a VI-a, la limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe ale naturii.

Rezultatele obţinute la evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a nu se trec în catalog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel