Evaluare psihologică angajați MAI, proiect de ordin în dezbatere publică

Polițiști - imagine simbol
Polițiști - imagine simbol

MAI a publicat, vineri, pe pagina de Internet, spre dezbatere publică, un proiect de ordin care conţine, printre altele, prevederi referitoare la evaluarea psihologică a angajaţilor din această instituţie.

Proiectul modifică şi completează Ordinul nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie în MAI.

”Evaluarea psihologică în cadrul procedurilor de resurse umane urmăreşte selecţionarea personalului MAI şi se realizează în următoarele cazuri: a) admiterea candidaţilor în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială pentru nevoile MAI; b) încadrarea directă ca poliţişti/cadre militare; c) reîncadrarea/rechemarea în activitate a poliţiştilor/cadrelor militare; d) angajarea în muncă a funcţionarilor publici/personalului contractual; e) ocuparea posturilor de conducere vacante; f) trecerea agenţilor de poliţie/maiştrilor militari/subofiţerilor în corpul ofiţerilor de poliţie/ofiţerilor; g) transferul în MAI, conform legii”, este una dintre modificări.

Conform referatului de aprobare a proiectului, exigenţele profesionale faţă de personalul MAI sunt din ce în ce mai complexe iar activităţii de psihologie îi revine un rol capital în efortul instituţional de identificare, analizare şi armonizare a trebuinţelor şi potenţialului personalului cu interesele şi aşteptările MAI.

[citeste si]

În acest context, evaluarea psihologică, arată MAI într-un comunicat de presă, are aport la proiectarea şi aplicarea unui management performant al resurselor umane, în principal sub aspectul fundamentării deciziilor privind selecţionarea acestora, precum şi la îmbunătăţirea continuă a nivelului de securitate şi sănătate în muncă.

Textul proiectului de act normativ poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei, www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel