EXCLUSIV  Evaluare persoane handicap, situaţii umilitoare eliminate. Marius Budăi: Închidem definitiv acest subiect

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat în cadrul unui interviu acordat DC News faptul că se elimină prevederea potrivit căreia persoanele care au handicap irecuperabil - cum ar fi o amputaţie - nu vor mai fi chemate periodic la comisie ci vor primi certificatul de handicap permanent. 

Situaţiile umilitoare şi aberante în care persoane care aveau un membru amputat erau nevoite să vină, periodic, la comisie pentru a se evalua dacă mai au sau nu acel handicap vor fi eliminate. Anunţul a fost făcut de către Marius Budăi, ministrul Muncii, într-un interviu acordat DC News. 

"O persoană cu dizabilităţi poate avea abilităţi foarte bune în IT sau într-un meşteşug. Acolo ne raportăm la comisia pentru expertizarea capacităţii muncii, pentru că eu expertizez capacitatea lui de a munci. Sunt persoane cu dizabilităţi care îşi doresc să muncească. Aceasta este una dintre comisii.

A doua comisie e cea pentru evaluarea handicapului. Vreau să vă dau o veste bună: pe site-ul Ministerului Muncii va fi publicat un ordin al ministrului care va spune foarte clar că persoanele cu amputaţii, precum şi cele care s-au născut fără un membru, nu vor mai fi niciodată chemate la comisie, li se va da certificat de încadrare în grad de handicap permanent. Deci închidem acest subiect, ultima discuţie am avut-o ieri cu doamna prim-ministru şi i-am explicat ce înţeleg prin această măsură", a declarat Marius Budăi.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către ministrul Marius Budăi: 

Vezi şi: Weber, decizie privind candidatura. Primele explicații

Protest 10 august. Bădulescu - Firea, înregistrări bombă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel