EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete

Alexandru Ichim / 14 mai 2019 / 10:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a 2019 a început marți, 14 mai 2019, cu testarea la Limba română, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației Naționale (MEN).

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Marți are loc evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, finalul clasei a IV-a, la limba română, miercuri urmând matematica, iar joi, limba maternă.

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii). Cumulat, se estimează participarea a peste 550.000 de elevi.

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.

Timpul alocat rezolvării subiectelor

 

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

EVALUARE NAȚIONALĂ, clasa a IV-a, LIMBA ROMÂNĂ, 14 mai. Informații complete. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate, potrivit Ministerului Educației Naționale.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24