Evaluare Națională clasa a II-a, SUBIECTE. Limba română - CITIT

Anca Murgoci / 19 mai 2015 / 16:44 Salveaza PDF Comentarii

Elevii de clasa a II-a au susţinut, marţi, examenul la limba română, proba de citit. Testul a avut un nivel mediu de dificultate. Miercuri, elevii de clasa a II-a vor da examenul la matematică.

Elevii de clasa a II-a sunt fi testaţi, în perioada 18-22 mai, la limba română, matematică şi limba maternă. Evaluarea competențelor la finalul clasei a II-a a început pe 18 mai cu proba scrisă la limba română şi a fost urmată pe 19 mai de proba de citit la limba română.

Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Testele elaborate pentru clasa a II-a vizează evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de matematică.

Pe 20 mai va avea loc proba la matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă pe 21 mai și cea la citit pe 22 mai.

VEZI AICI SUBIECTELE TESTULUI 1

VEZI AICI SUBIECTELE TESTULUI 2

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27