EVALUARE NAȚIONALA 2016. SUBIECTE ROMANĂ și BAREME

 EVALUARE NAȚIONALA 2016. Absolvenții claselor a VIII-a intră în focul examenelor.  Pentru această sesiune, elevii au avut de rezolvat varianta cu numărul 2. Subiectele de la Limba română primite de elevii care susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a vor fi publicate pe  DC News, iar baremele, după orele 15,00.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO.  Examenul de Limba Română a fost structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

La unul dintre subiecte, elevii au avut de făcut o compunere despre o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

  VEZI AICI SUBIECTELE

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO. Subiectele, dar și baremele  de la Limba română vor fi publicate în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro și pe DC News.ro. 

VEZI AICI BAREMUL

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO. Examenul de Limba Română este structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO. Candidaţii trebuie să fie în sălile de examen la 8:30, iar testarea va începe la ora 9:00 dimineaţa şi va dura 2 ore, până la 11:00.

Subiecte română Evaluarea Nationala 2016. Calendar examene:

27 iunie 2016 - Limba şi literatura română - proba scrisă
28 iunie 2016 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
29 iunie 2016 - Matematică - proba scrisă
1 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 4 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2015- 2016, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014–2015.

Subiecte română Evaluarea Nationala 2016. Modele de subiecte la Limba Română

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO. În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordată de aceștia, va fi nota finală.

Subiecte română Evaluarea Nationala 2016. Comisiile județene/comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere funcționale de supraveghere video și audio a sălilor de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

[citeste si]

Subiecte română Evaluarea Nationala 2016. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Subiecte română Evaluarea Nationala 2016. Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy