EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: REVOLTA părinților după proba de la matematică

Revoltă la Evaluarea Națională 2016!

Mai mulţi părinţi ai elevilor care au susţinut miercuri proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale vor depune o petiţie la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), întrucât, susţin ei, legenda itemului 6 de la subiectul 1 nu ar fi fost explicită.

'Depunem o petiţie la Consiliul Naţional de Evaluare şi examinare şi la MENCS. Vrem să vorbim cu ministrul pentru situaţia creată ieri la examen şi anume că la subiectul 1, punctul 6, a fost un subiect interpretabil', a afirmat Filiana Tudor, mama unuia dintre absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut proba, venită la sediul ministerului.

Aceasta a spus că semnatarii petiţiei cer validarea atât a răspunsului 3 conform baremului de la acel item, cât şi a răspunsului 8.

[citeste si]

'Cerinţa a fost formulată, dar legenda este interpretabilă. În plus, pe subiectele xeroxate alb-negru, faţă de cele color originale, apare o linie orizontală îngroşată care a derutat copii', a susţinut părintele. Ea a amintit faptul că există şi o petiţie online în acest sens, care a adunat aproape 40.000 de semnături. Mai mulţi părinţi au venit joi dimineaţă la sediul ministerului, ei urmând să aibă o întrevedere cu reprezentanţi ai instituţiei şi să depună petiţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel