EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 la clasa a doua, a patra și a șasea. SONDAJ DCNEWS- Votează și tu!

Luni, marți și miercuri, elevii din clasa a doua au susținut primele examene din viața lor, la limba română, scris și citit, și matematică. 

Este al doilea an în care Ministerul Educației organizează evaluarea națională pentru clasa a doua, a patra și a șasea. Elevii din clasa a patra îl vor susține în 26 mai, iar cei din clasa a șasea în 2 iunie. Notele nu vor fi trecute în catalog. Examenele pentru clasa a doua au durat câte 25 de minute, iar cele pentru clasa a patra și a șasea vor dura 60 de minute. Testările la clasa a patra vizează competențele de înţelegere a textului scris în limba română și evaluarea competenţelor la matematică. Elevii din clasa a șasea vor fi testați la "limbă și comunicare", "Matematică şi Ştiinţele Naturii". Nu primesc note, iar rezultatele obţinute nu se vor trece în catalog.

Ministerul Educației își propune ca elevii să fie evaluați, prin aceste examene timpurii, cu privire la  cunoștințele pe care le acumulează în primii ani de școală și să fie obișnuiți cu atmosfera de examen. 

DCNEWS a vorbit, miercuri, cu profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, care a subliniat că, deși nota nu va fi trecută în catalog, "este un portofoliu care-l va urmări pe tot parcursul școlarității. Deci notele nu sunt doar pentru statistică. Intră-n portofoliul copilului, care crește cu el". Ion-Ovidiu Pânișoară a mai spus că "e un moment stresant, ca orice alt moment de evaluare". VEZI AICI MAI MULT

Votați în sondajul DCNEWS opinia dumneavoastră cu privire la evaluarea națională la clasele primare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel