EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. PERLE la limba română

Evaluare Națională 2
Evaluare Națională 2

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - LIMBA ROMÂNĂ - PERLE. Cei 167.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a au dat luni prima probă de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Limba română s-a dovedit a fi o probă foarte grea pentru unii elevi, dovadă și perlele din lucrările lor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - LIMBA ROMÂNĂ - PERLE. Profesorii au fost surprinși când au citit subiectele rezolvate de elevi, greșelile identificate fiind foarte multe.

VEZI ȘI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - Limba română - SUBIECTE. Bareme, după orele 14,00

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - LIMBA ROMÂNĂ - PERLE. Identificarea mesajului poeziei "Rânduri pentru Anul Nou", scrisă de Ion Minulescu, nu a fost o misiune prea simplă pentru unii dintre candidaţi. Astfel unul dintre ei a consemnat în lucrare: "Poemul are un mesaj frumos, nu am ce să spun, jos pălăria, dar nu prea ştiu ce vrea el să zică, comunică cu un element al naturii, cred". Un alt elev a scris că ,"poezia este prea tristă şi are sentimente de tristeţe, iar tristeţea este dureroasă, e deprimant să fii aşa, dar e ok că poţi comunica cu acest An nou care vine odată pe an şi e prea tare că-ți aduce mâncare şi distracție dar el a uitat să precizeze asta". „Titlul este şocant şi şukar. Ion Minulescu este un al doilea Eminescu", a menţionat un alt elev în teză. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - LIMBA ROMÂNĂ - PERLE. Perlele nu au lipsit nici de la ultimul subiect, prin care se solicita candidaţilor să realizeze o naraţiune, în cadrul căreia să prezinte o întâmplare în timpul participării la o întâlnire, organizată de şcoală cu un scriitor contemporan: "M-am întâlnit încă de pe hol cu Creangă şi i-am zis «tu ești Mare şef, să ştii că mi-au plăcut amintirile tale, poţi să mi le zici înco dată, hai te rog". Un altul, în schimb, s-a resemnat : "Contemporan, ce mă-sa o mai fi şi asta?", scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel