EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Luni începe proba la Limba Română

Evaluare Națională 2
Evaluare Națională 2

Examenele pentru Evaluarea Națională 2015 încep luni, 22 iunie, când se va desfășura proba scrisă la Limbă și literatură română.

Absolvenții claselor a VIII-a s-au putut înscrie până miercuri (17 iunie) la Evaluarea Națională 2015.

Marți 23 iunie, este proba scrisă la Limbă și literatură maternă, iar miercuri - 24 iunie - elevii au ultimul examen, cel la Matematică.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 26 iunie, până la ora 16:00. În aceeași zi, absolvenții de gimnaziu nemulțumiți de note pot să depună contestații, până la ora 20:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate marți, 30 iunie.

Evaluarea Naţională 2015. Ce nu au voie să facă elevii

Candidaților de la Evaluarea Națională 2015 le este interzisă intrarea în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, li se interzice să aibă asupra lor, "în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați".

Elevii nu au voie să între în examen nici cu telefoane mobile, căști sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, ce permite conectarea la internet și la rețelele de socializare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru realizarea calculelor sau pentru comunicarea între candidați și cu exteriorul.

Evaluarea Națională 201. Înregistrările audio-video, verificate după fiecare probă

O premieră a examenelor din acest an este reprezentată de verificarea, prin sondaj, după fiecare examen, a înregistrărilor audio-video din sălile în care elevii au susținut probele.

Metodologia prevede că, "în cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tenative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tenative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din școala respectivă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel