Evadatul din Dolj a fost prins de polițiști - VIDEO cu momentul reținerii

Tânărul de 23 de ani care a evadat, joi seara, din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, a fost prin de polițiști.

UPDATE:

IPJ Dolj a anunţat că tânărul de 23 de ani care a evadat, joi, din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a fost prins, duminică, pe un câmp din extravilanul comunei Bucovăţ, transmite Agerpres.

Bărbatul era condamnat la executarea a 3 ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt şi a evadat, joi seara, din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj unde fusese dus pentru continuarea cercetărilor într-un alt dosar.

Poliţiştii au mobilizat pentru căutarea tânărului peste 800 de efective de Poliţie de la toate structurile şi au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului judeţ. Evadatul fusese dat în urmărire naţională şi în consemn la frontiera de stat.

Au fost organizate echipe de căutare, periere, scotocire pe raza municipiului Craiova, oraşului Filiaşi, pe raza comunei Unirea şi comunei Moţăţei, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dolj, Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, poliţiştilor de la transporturi, frontieră, dar şi Poliţiei Locale Craiova, la activităţi fiind folosiţi şi câini de urmă.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare. Patru poliţişti sunt cercetaţi disciplinar în acest caz şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înlesnirea evadării.

Știrea inițială:

Criminalul din Dolj care a evadat de sub arestul poliției a fost surprins de camere de supraveghere. Acesta se plimba nestingherit pe străzile din Craiova, transmite Realitatea Plus. Tânărul de numai 23 de ani urma să fie audiat pentru omor și tâlhărie. Peste 800 de polițiști din întreaga țară îl caută acum, iar patru agenți de la IPJ Dolj sunt cercetați pentru înlesnirea evadării tânărului.

Și-a ucis bunica când avea 15 ani

Tânărul de 23 de ani și-a ucis bunica la 15 ani, în vara anului 2013.

Nepotul venise acasă mirosind a alcool, iar bătrâna i-a reproșat că s-a îmbătat în loc să muncească în gospodărie. Nepotul a lovit-o în mod repetat mai întâi cu un cuțit, apoi a lovit-o de mai multe ori cu o toporișcă în zona capului.

Femeia a fost găsită de vecini după două zile, iar cadavrul era de nerecunoscut. Pentru uciderea bunicii, tânărul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, iar în 2019 a fost pus în libertate condiționat.

Deţinutul, care a evadat din arestul poliției doljene, se numeşte Andrei Sorin Cruţan şi este din comuna Unirea, județul Dolj. Fusese scos din Penitenciarul de Maximă Siguranţă unde îşi ispăşea o condamnare de 3 ani pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt şi adus la sediul IPJ DOLJ pentru că urma să fie audiat într-un dosar de omor.

În luna mai, o femeie de 82 de ani din Moţăţei a fost ucisă de un tâlhar, crima a rămas cu autor necunoscut, iar oamenii legii îl considerau pe Cruţan principalul suspect.

Semnalmentele bărbatului

Joi, 18 noiembrie, în jurul orei 18, Cruțan a fost scos din celulă în aşa numita "cameră de plimbare", o încăpere cu pereţi din beton, împrejmuiţi cu sârmă ghimpată, dar fără tavan. Lăsat nesupravegheat, deţinutul a forţat o uşă veche, care nu mai era folosită, şi a reuşit să fugă.

„Cel în cauză are următoarele semnalmente: înălţime 1,77 m, greutate 65 kg, constituţie atletică, faţă ovală, păr scurt şaten, ochi căprui, nebărbierit recent. În momentul  evadării, deţinutul era îmbrăcat cu o geacă de culoare verde, prevăzută cu glugă, cu interior roşu, pantaloni închişi la culoare, iar în picioare purta încălţăminte de culoare închisă”, a transmis IPJ Dolj. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel