Eurovision: Germania dă vina pe Merkel pentru rezultatul dezastruos

Eurovision Cascada germania merkel
Eurovision Cascada germania merkel

Germania pune eșecul de la Eurovision, unde 34 de țări din 39 nu au oferit niciun punct Berlinului, pe seama atitudinii politice a cancelarului Angela Merkel cu privire la criza din zona euro, scrie The Independent.

Reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest, a câștigat finala concursului Eurovision de sâmbătă cu un cumul de 281 de puncte, în timp ce Cascada, reprezentanta Germaniei, a terminat a 21-a, cu 18 puncte adunate de la Austria, Elveția, Israel, Albania și Spania.

”Este evident un element politic în această ecuație - nu vreau să spun că au fost '18 puncte pentru Angela Merkel' ”, declară coordonatorul rețelei ARD TV Thomas Schreiber. ”Toți trebuie să fim conștienți că pe scena Eurovision nu a fost judecată doar Cascada, ci întreaga Germanie”.

Merkel, recunoscută pentru rigiditatea sa politică, a devenit impopulară în rândul europenilor din cauza măsurilor de austeritate cu care a înțeles să gestioneze criza financiară din zona euro.

”Este inexplicabil”, a exclamat analistul ARD Peter Urban după ce cântăreața Natalie Horler a ieșit pe locul 21, chiar dacă mass-media din Germania o cota drept favorită la trofeu. Opt milioane de germani au urmărit Eurovisionul.

”Se datorează asta faptului că oamenii pur și simplu nu ne plac?” a întrebat Urban la ZDF TV. ”Există un adevăr și aici”, a mai spus el.

”Vor fi două echipe de fotbal în finala Uefa Champions League de săptămâna viitoare și poate oamenii nu își doresc ca Germania să câștige și Eurovisionul”, a adăugat Urban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel