Eurovision 2021. Malta şi România au reluat repetiţiile. Teste negative la coronavirus

Foto: Facebook / Eurovision Song Contest
Foto: Facebook / Eurovision Song Contest

România intră în semifinala Eurovision 2021 de la Rotterdam. Testele Covid au ieșit negative. 

Delegaţiile artiştilor care reprezintă Malta şi România la concursul Eurovision au fost testate negativ la COVID-19 şi vor putea reveni luni la repetiţii, la centrul de evenimente Ahoy din Rotterdam, şi vor participa la activităţile festivalului, după ce duminică au fost obligate să se izoleze şi să lipsească de la ceremonia de deschidere, relatează EFE, scrie Agerpres. 

Echipele Maltei şi României sunt cazate în acelaşi hotel în care stau şi delegaţiile Poloniei şi Islandei, care au avut fiecare printre membrii lor câte un caz pozitiv de COVID-19. Acest lucru a obligat plasarea în izolare a tuturor, conform protocoalelor de securitate sanitară definite de organizatorii concursului, precum efectuarea de teste anti-COVID-19.

Au lipsit de la ceremonia de deschidere



Patru ţări au lipsit duminică de pe Covorul Turcoaz, la ceremonia de inaugurare care a marcat numărătoarea inversă către marea finală de sâmbătă a concursului cântecului european, care anul acesta este găzduit de oraşul olandez Rotterdam, într-un eveniment cu public redus şi supus unor măsuri stricte de securitate sanitară.

Organizatorii au explicat că atât Malta cât şi România vor urca luni pe scena repetiţiilor, după rezultatele negative primite la testele realizate în cursul dimineţii, conform "procedurii obişnuite".

România, pe scena Eurovision 2021



Reprezentantele Maltei şi România vor concerta în cadrul semifinalei care va avea loc marţi 18 mai.

În ce priveşte delegaţia poloneză şi după cazul pozitiv detectat sâmbătă, întreaga echipă a fost supusă unor teste PCR, însă până la urmă "toate testele au ieşit negative".

Carantina continuă 



Totuşi, ca măsură de precauţie, delegaţia Poloniei va rămâne în carantină până la efectuarea de noi teste, înainte de repetiţia generală a primei semifinale în care va concerta reprezentanta acestei ţări şi care va avea loc marţi.

Delegaţia islandeză s-a supus la rândul său unor teste de COVID-19 şi este în aşteptarea rezultatelor, iar întreaga echipă a fost plasată în carantină, şi va trebui să repete testele pentru COVID-19 înainte cea de-a doua semifinală când vor urca pe scenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel