Eurovision 2019, participare România. TVR, anunţ oficial

Mihai Ciobanu / 20 sep 2018 / 16:32 Salveaza PDF Comentarii
FINALĂ EUROVISION 2018. Cursă acerbă marcată de controverse
Descriere foto: FINALĂ EUROVISION 2018. Cursă acerbă marcată de controverse

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision, în limita bugetului aprobat pe anul 2019, informează un comunicat al televiziunii publice. 

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU) - organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. În 2019, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa "Toy". 

Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite, precizează sursa citată. 

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu. 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24