EUROVISION 2015: UCRAINA se retrage din concurs

EUROVISION 2015: Din cauza situației politice și financiare instabile, Ucraina a hotărât să nu mai participe la ediția din 2015 a concursului internațional Eurovision.

EUROVISION 2015: Directorul televiziunii publice ucrainene a anunțat, vineri, Ucraina nu va participa în 2015 la concursul Eurovision, invocând costurile de participare ridicate şi conflictele armate care au destabilizat în ultimele luni regiunile din estul acestei ţări, informează AFP.

„Ştim că Eurovisionul reprezintă o chestiune de imagine, de prestigiu. Iar noi nu avem dreptul de a propune un cântec prost", a explicat Zurab Alsania într-un comunicat de presă.

EUROVISION 2015: De asemenea, directorul a precizat că Ucraina nu are suficient de mulți bani pentru a produce un cântec bun, fapt pentru care televiziunea naţională ucraineană, în acord cu European Broadcasting Union (EBU), a decis să refuze participarea la concursul Eurovision 2015 de la Viena.

Citește și: EUROVISION 2015: ROMÂNIA va fi prezentă la VIENA, a decis CA al TVR 


EUROVISION 2015: Ucraina este una dintre țările care a găzduit concursul Eurovision datorită  succesului înregistrat de cântăreța Ruslana, care a câștigat copetiția internațională de muzică în anul 2004.

În cadrul ediției din 2014, organizatorii Eurovision au decis ca voturile exprimate de locuitorii din Crimeea, peninsula ucraineană anexată în luna martie de Rusia, să fie contabilizate ca fiind ucrainene.

Anul acesta, Ucraina s-a plasat pe locul șase la evenimentul de la Copenhaga, țara intenționând să reintre în concurs abia în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel