Eurovision 2012 s-ar fi putut transforma în tragedie. Vezi de ce

Eurovision-Baku
Eurovision-Baku

Eurovision 2012 de la Baku, Azerbaidjan, s-ar fi putut transforma în tragedie dacă atentatele teroriste planificate să aibă loc în timpul concursului s-ar fi produs.

Autorităţile din Azerbaidjan au anunţat, miercuri, că au dejucat o serie de atacuri teroriste ce urmau să aibă loc în timpul ediţiei din acest an a concursului Eurovision, organizat la Baku, şi au arestat 40 de persoane, potrivit ministerului pentru Siguranţa naţională.

"Obiectivul principal al grupului terorist era de a comite atentate la Baku în timpul Eurovisionului", a anunţat ministerul azer într-un comunicat. "40 de membri ai acestui grup au fost arestaţi", afirmă aceeaşi sursă.

"Grupul urmărea să organizeze un atentat în sala de concerte unde a avut loc concursul, dar şi alte patru atentate contra preşedintelui Ilham Aliev, posturi de poliţie, hoteluri în care erau cazaţi străini şi contra unor lăcaşuri de cult", a precizat ministerul azer.

Mai mulţi membri ai acelei grupări "aveau bilete pentru Eurovision, cu scopul de a comite acte teroriste în Crystal Hall din Baku", sala în care s-a desfăşurat concursul, au adăugat oficialităţile azere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel