Eurostat. România, codașă la numărul de angajați

tva
tva

Potrivit raportului publicat de Oficiul European de Statistică, țara noastră se află în subsolul clasamentelor la mai multe componente ale pieței forței de muncă.

Oficiul European de Statistică are câteva capitole importante în raportul publicat cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, 1 mai. România nu stă deloc bine în aceste ierarhii care privesc populația activă cu vârste între 15 și 74 ani. Cu doar 0.3% dintre angajați care lucrează de acasă, țara noastră este pe ultima poziție în cadrul Uniunii Europene. În apropiere se află Letonia, cu 0.5%, Cipru, cu 0.6%. În frunte se află Luxemburg, cu 10%.

[citeste si]

Britanicii lucrează cel mai mult timp

Opt procente dintre persoanele apte de muncă din UE lucrează măcar ocazional pe timul nopții. Aici, România este la  mijloc, cu 7.3%, jos de tot este Italia, 3%, în vreme ce Polonia și Croația conduc clasamentul cu 15%.

Marea Britanie stă bine la capitolul număr de ore lucrate săptămânal, cel puțin 50, procentul fiind de 12%. În România, 1.8% lucrează cel puțin atât. Suedia, 1.1, și Bulgaria, 1%, ocupă locurile de jos.

Cei mai mulți ngjați cu activități indedpende sunt în Grecia, 30%. PEntru comparație, în Uniunea Europeană, anul trecut, au fost, în total, 227,02 milioane de angajaţi, dintre care 32,65 milioane desfăşurau activităţi independente, în timp ce în România erau 8,67 milioane de angajaţi, iar 1,57 milioane derulau activităţi independente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel