Scandal în primărie. Un edil de la PNL ar fi încercat să reducă la tăcere un secretar, după ce acesta a sesizat ANI

Scandal în primărie. Un edil de la PNL ar fi încercat să reducă la tăcere un secretar, după ce acesta a sesizat ANI / Foto: Pixabay
Scandal în primărie. Un edil de la PNL ar fi încercat să reducă la tăcere un secretar, după ce acesta a sesizat ANI / Foto: Pixabay

Un primar de la PNL ar fi încercat să reducă la tăcere un secretar după ce acesta a sesizat ANI despre ilegalitățile din instituție.

Secretarul Primăriei din comuna Șona, județul Alba, a stârnit o adevărată revoluție la locul de muncă după ce a sesizat Agenția Națională de Integritate, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Prefectura despre faptul că în instituția unde lucrează ilegalitățile curg pe bandă rulantă, scrie  Ziarul Unirea

Marian Bogdan Matei a trimis aceste sesizări invocând Legea avertizorului de integritate, legislație menită să îi protejeze de eventualele represalii pe funcționarii care fac astfel de dezvăluiri cu bună-credință.

Primarul de la PNL l-a mutat la 70 de km distanță

Cu toate acestea, primarul comunei, Teodor Florin Mărginean (PNL), a dispus mutarea forțată a lui Matei pe un post similar, la o primărie a unui coleg de partid și aflată la 70 de kilometri distanță.

Secretarul în cauză susține că, în luna iulie, primarul a dispus detașarea sa, pe același post, în comuna Blandiana aflată la 70 de kilometri depărtare de actualul loc de muncă, decizia fiind una de ”sancționare”. Marian Bogdan Matei a reușit blocarea detașării după ce i-a contestat legalitatea.  Totuși, a doua zi, primarul a revocat documentul, iar secretarul din Șona a intrat în concediu medical. Pe 11 august, însă, la întoarcerea la post, istoria s-a repetat și angajatul s-a trezit, din nou, pus în fața faptului împlinit, fiindu-i comunicat faptul că este detașat, din nou, la Primăria din Blandiana.

Bărbatul a contestat, din nou, decizia și a intrat iar în concediu medical, acuzând probleme cardiovasculare. El spune că medicul i-a interzis să conducă pe distanțe lungi, ceea ce îl pune în imposibilitatea de a accepta noul post.

Cum explică primarul detașarea secretarului

În replica, primarul Mărginean a transmis că ”Detașarea domnului Matei Marian Bogdan către comuna Blandiana a survenit ca urmare a solicitării venite din partea comunei Blandiana, căreia i-am dat curs. Detașarea la comuna Blandiana este efectuată conform dispozițiilor legale prevăzute de art. 505 Cod admin., fiind vorba despre o modificare a raporturilor de muncă și NU o sancționare.”

Secretarul a transmis avertizări în interes public, despre pretinsele ilegalități care ar fi fost comise în Primărie, către Agenția Națională de Integritate – 2 cazuri, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Instituția Prefectului – Județul Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel