Europol: 22 de suspecţi arestaţi într-o operaţiune de destructurare a unei vaste grupări de crimă organizată

O vastă reţea europeană de crimă organizată a fost destructurată săptămâna trecută într-o operaţiune comună a poliţiei din mai multe state europene, ce a dus la arestarea a 22 de suspecţi, a anunţat miercuri Europol, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Această grupare criminală internaţională, calificată drept 'extrem de profesionistă şi periculoasă', ar fi obţinut aproximativ 680 de milioane de euro între 2017 şi 2019, a indicat Oficiul European de Poliţie, cu sediul la Haga. 'Operaţiunea, numită 'Icebraker' (spărgătorul de gheaţă), este cea mai importantă de acest tip din Europa contra unei grupări de crimă organizată, care include cetăţeni din Lituania şi din alte ţări europene implicaţi în trafic la scară mare de droguri, ţigări, în asasinate şi spălare de bani', a precizat Europol, într-un comunicat.

Peste 450 de ofiţeri din Polonia, Regatul Unit, Lituania şi Spania au efectuat raiduri simultane, între 15 şi 16 mai, ce i-au vizat pe membrii organizaţiei criminale', a precizat aceeaşi sursă. Presupusul şef al grupării, un lituanian de 48 de ani, a fost arestat în Spania, în timp ce alţi 21 de suspecţi au fost reţinuţi în Regatul Unit, Polonia, Lituania şi Spania. Poliţia, care a percheziţionat 40 de case, a confiscat bunuri în valoare de 8 milioane de euro, între care bani lichizi, diamante sau bijuterii şi maşini de lux, conform Europol. Gruparea criminală trafica droguri şi ţigări în Regatul Unit şi transfera banii obţinuţi în Polonia, după care aceştia era 'albiţi' în Spania şi alte state, în special prin investiţii în domeniul imobiliar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel