Europenii iau cu asalt magazinele, pentru stocuri de alimente. Carmen Avram cere intervenția rapidă a Parlamentului European

Carmen Avram / Foto: Captură video DC News TV
Carmen Avram / Foto: Captură video DC News TV

Europarlamentarul Carmen Avram a cerut grupului S&D, din care face parte, introducerea siguranței alimentare europene pe agenda viitoarei sesiuni plenare a Parlamentului European.

Siguranța alimentară este, în acest moment, principala îngrijorare pentru cetățenii europeni, care, după cum arată informațiile, iau deja cu asalt magazinele pentru a-și face stocuri de alimente, a scris Carmen Avram în solicitarea adresată, în numele delegației PSD, președintei grupului Socialiștilor și Democraților, Iratxe García Pérez.

Totodată, a atras atenția eurodeputatul Carmen Avram, există o îngrijorare crescândă a producătorilor agro-alimentari din Europa, în privința posibilității asigurării hranei și a creșterii prețului la alimente. Această îngrijorare se bazează pe explozia prețurilor la energie, îngrășăminte și fertilizatori, precum și pe blocarea importurilor și exporturilor în și dinspre România.

Europarlamentarul Carmen Avram consideră că este nevoie de implicarea urgentă a legislativului european în soluționarea acestei crize, înainte ca ea să devină de necontrolat.

Pe 23 martie, Comisia Europeană va veni cu un plan de acțiune pentru sectorul agro-alimentar. Acest plan ar putea include recomandări pentru acordarea de ajutoare de stat către fermieri și producători, deblocarea rezervei de criză din PAC, în valoare de 500 de milioane euro, subvenționarea prețului la energie, combustibil și îngrășăminte, precum și o posibilă amânare a unor prevederi din strategiile Green Deal.

Citește și / Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă: România este o țară sigură

România este o țară sigură, în care cetățenii ei și alți cetățeni care aleg să se adăpostească aici au parte de garanții de siguranță, a spus, miercuri după-amiază, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Aliații noștri din cadrul NATO sunt alături de noi. Am văzut acest lucru inclusiv zilele trecute, atunci când președintele României, prim-ministrul au vizitat, alături de ministrul Apărării din Franța, baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de sutele de militari din Alianţa Nord-Atlantică veniți să contribuie prin prezența lor la certitudinea oferită de garanția de securitate pe care orice stat membru NATO o are. Așadar, România este o țară sigură, este o țară în care cetățenii săi ori alți cetățeni care aleg - cum este cazul celor ucraineni - să se adăpostească în această perioadă dificilă poate să ofere garanții de siguranță atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri și pentru tot ecosistemul economic”, a spus Dan Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel