European Horticulture Congress - 12-16 mai 2024, un eveniment de referinţă pentru România, organizat de USAMV București

Congresul European de Horticultură (Europe Horticulture Congress - EHC 2024) este evenimentul major al anului în horticultura internațională și se desfășoară în acest an în București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12-16 mai 2024.

800 de participanţi, din peste 70 de ţări, 10 simpozioane, 11 tururi tehnice şi 3 tururi profesionale în cele mai importante zone horticole ale României - www.ehc.usamv.ro.

Organizarea Congresului European de Horticultură în România reprezintă o oportunitate deosebită pentru educație și cercetare, contribuind la schimbul internațional de idei și la promovarea conceptelor europene de transformare a mediului urban în orașe verzi. Aducerea acestui eveniment internațional în România oferă studenților, cercetătorilor, profesorilor și profesioniștilor acces la experți și inovații de top în domeniul horticulturii, consolidând colaborările naționale și internaționale.

European Horticulture Congress - EHC 2024 este organizat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Ministerul Educației, Primăria Municipiului București, Societatea Română a Horticultorilor și Societatea Internațională de Științe Horticole (ISHS).

Congresul European de Horticultură se organizează din patru în patru ani, celelalte ediții fiind găzduite de Germania (Stuttgart - 2021), Grecia (Chania - 2016), Franța (Angers - 2012) și respectiv, Austria (Viena - 2008). Desfășurarea congresului în România, ca a V-a țară organizatoare, și în București reprezintă o ocazie unică, care se va repeta poate peste 60 de ani sau mai mult.

Tinerii cercetători în centrul atenţiei!

EHC 2024 încurajează participarea activă a tinerilor, integrând atât studenți, cât și profesioniști începători în comunitatea științifică prin formare și mentorat. Prin aceasta, se asigură continuitatea și viitorul cercetării în horticultură.

Congresul reuneşte 60 de keynote speakeri recunoscuți la nivel internațional pentru expertiza notabilă în domeniul horticulturii. Prezentările invitate acoperă o gamă largă de discipline și aduc în prim-plan cele mai recente descoperiri și cercetări în domeniu. Aici puteți consulta întreg programul aici.

Horticultură 2.0 – 10 simpozioane despre inovare şi tehnologii sustenabile în horticultură

Programul din acest an cuprinde 10 simpozioane, unde știința și inovarea se vor întâlni cu reprezentanți ai industriei într-un dialog deschis despre când, cum și de ce se pot crea punți pentru dezvoltarea durabilă a horticulturii europene și mondiale.

Tematicile celor 10 simpozioane sunt axate pe provocările actuale din domeniul horticol și sunt:

S01 Istoria horticulturii în Europa

S02 Producția sustenabilă de legume, de la semințe la surse de stimulare a sănătății

S03 Sisteme de producție pomicole pentru o dezvoltare sustenabilă și rezilientă

S04 Viticultura și vinificația între tradiție și inovație

S05 Arbuștii fructiferi, între oportunități și provocări

S06 Horticultura ornamentală în serviciul societății umane

S07 Horticultura urbană: de la culturile pe verticală la arhitectura peisajului

S08 Resurse genetice în horticultură: screening, înmulțire, utilizare și conservare

S09 Robotică, mecanizare și horticultură inteligentă

S10 Post-recolta și calitatea produselor horticole

Post Congress Tours - Descoperă România prin tururile EHC 2024

Tururile tehnice și post-congres sunt concepute cu grijă pentru a le oferi participanților o experiență autentică, aducându-i în contact direct cu istoria, tradițiile și frumusețea naturală a țării. Fie că explorează castelele medievale ale Transilvaniei, degustă vinurile rafinate din Moldova sau vizitează peisajele pitorești ale Munteniei, fiecare experiență va contribui la construirea unei imagini complete și autentice a României. Congresul prin tururile sale tehnice și post-congres va ajuta la evidențierea resurselor naturale și culturale ale României, contribuind la consolidarea sa ca destinație turistică preferată în Europa.

Odată cu acest eveniment științific de talie internațională, propunem publicului larg o campanie – concurs ”Bucureștiul HORTIcultural”.

În mijlocul agitației cotidiene, o oază de natură te așteaptă să descoperi legătura dintre oraș și elementele sale horticole în cadrul campaniei ”București, oraș HORTIcultural”!

Explorează natura!

Bucureștiul se transformă într-un oraș al naturii, în care 11 insulele verzi tematice te invită să explorezi diversitatea plantelor și frumusețea horticulturii. Fiecare insulă verde reprezintă un element al horticulturii, precum mărul, floarea de iris, tomata, albina, etc., oferind vizitatorilor o experiență captivantă și educativă.

Vizitează minim 9 din cele 11 insule verzi

Scanează codul QR al locației

Confirmă traseul parcurs pe horticultural.usamv.ro

Câștigă un premiu instant!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel