Europarlamentarul Ramona Mănescu, proiect deosebit. Valorile României, premiate

Gala Aniversară „O Țară, O Sută De Ani, Mii De Valori”
Gala Aniversară „O Țară, O Sută De Ani, Mii De Valori”

Gala Aniversară „O Țară, O Sută De Ani, Mii De Valori", un proiect de înalt nivel inițiat de europarlamentarul Ramona Mănescu, a premiat, pe 7 decembrie, personalități ale vieții culturale, științifice, sportive, medicale sau antreprenoriale din România.

Desfășurată sub auspiciile Familiei Regale a României, ideea Galei a pornit din dorința de a fructifica, în beneficiul generațiilor de astăzi și de mâine, valorile pe care poporul român le-a dat omenirii, premiind pe acei români care, prin rezultatele deja obținute în domeniul lor de activitate, promit să se impună ca valori și repere pentru viitor.

„La 100 de ani de la momentul 1 Decembrie 1918 avem șansa dar și datoria, să unim trecutul cu viitorul.aduce în prezent valorile pe care România le-a dat omenirii în ultimul secol și le conectează cu viitorul. Națiunea Română are nevoie de un astfel de pod peste timp, solid, la baza căruia să așezam simboluri și valori incontestabile", a declarat europarlamentarul Ramona Mănescu, gazdă a evenimentului.

Cine au fost premiați

Ana Maria Brânză, campioană olimpică, dublă campioană mondială și multiplă campioană europeană la scrimă, Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și Rector al Universităţii Babeş-Bolyai, dr. Florin Stănică, profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Prof. Dr. Marcian-David Bleahu, membru de onoare al Academiei Române, doctorul Cătălin Cîrstoveanu, medic primar, șef secție neonatologie, prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, medic neurochirurg, Șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Sanador – sunt doar câțiva dintre cei care au primit distincții în cadrul evenimentului din 7 decembrie.

Personalitățile chemate să acorde distincții nu au fost cu nimic mai prejos, printre ele numărându-se Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director general al Muzeului Național de Istorie a României, București, Prof. dr. ing. mat. Adriana Alexandru, Director General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București sau Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Române.

De asemenea, sala de ceremonii a Grand Hôtel du Boulevard din București a adus împreună un public ales, personalități și reprezentanți de seamă din toate domeniile societății, adevărate valori ale României.

„Cred că această Gală Aniversară nu este un punct de final al unui An Aniversar ci un punct de început al unui efort pozitiv pe care trebuie să-l facem cu toții. România și Românii au bunătate, frumusețe, inteligență, putere, dăruire, altruism, valori curate și multe, multe alte calități. Nu este suficient să știm aceasta. Trebuie să și afirmăm. Aici și oriunde altundeva ne aflăm. Și să o demonstrăm prin aducerea în lumina reflectoarelor a exemplelor concrete, a oamenilor adevărați, cu care ne mândrim. Pentru că sunt ferm convinsă că există și astăzi un Enescu, o Balaș, un Coandă. Și sunt la fel de convinsă că și mâine vor fi!", a completat Mănescu, la finalul evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel