Europarlamentarul Dan Nica (PSD): Dacian Cioloș și Florin Cîțu luptă cot la cot împotriva românilor la Bruxelles

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dan Nica atrage atenția că atât Renew Europe, cât și PPE au respins o rezoluție prin care PSD solicita soluții concrete și urgente în legătură cu creșterea prețurilor la gaz și energie.

Delegația PSD din Parlamentul European a solicitat încă de săptămâna trecută o dezbatere prioritară, cu Rezoluție, în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie, în legătură cu creșterea prețurilor la energie, o problemă majoră existentă la nivelul Uniunii Europene. Acest demers a fost respins astăzi de grupurile din care fac parte USR-Plus și PNL în cadrul PE.  

“Dacian Cioloș și PNL au respins rezoluția prin care PSD solicita soluții concrete și urgente în legătură cu creșterea prețurilor la gaz și energie. Ca urmare a deciziei Conferinței Președinților din Parlamentul European, Renew, al cărui lider este Dacian Cioloș și PPE, din care face parte partidul lui Superman Cîțu, solicitarea Grupului S&D (PSD) de a avea o Rezoluție în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie a fost respinsă”, a declarat liderul Delegației Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica. 

Eurodeputatul social-democrat a explicat că această Rezoluție solicita soluții imediate în legătură cu creșterea prețurilor la gaz și energie, pentru ca ele să fie aplicate rapid  în România și în celelalte state membre ale Uniunii Europene afectate de criza prețurilor.

Cioloș și Cîțu luptă cot la cot împotriva românilor

Dan Nica a precizat că în urma negocierilor politice s-a stabilit că va avea loc o dezbatere prioritară, săptămâna viitoare, cu titlul - "Soluții europene privind creșterea prețurilor la energie pentru întreprinderi și consumatori: rolul  eficienței energetice și a energiei regenerabile și nevoia de a în lupta cu sărăcia energetică". 

“Gravitatea creșterii dramatice a prețurilor la gaze și energie se va accentua și mai mult pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece. Din păcate, în prezent, în România nu este implementată nicio politică guvernamentală de creștere a nivelului de trai, ceea ce face ca situația să fie tot mai greu de suportat de familiile cu venituri foarte mici. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Dacian Cioloș și PNL au luptat împotriva românilor și la Bruxelles. Atât Guvernul României cât și Comisia Europeană au datoria de a prezenta soluții rapide și concrete, pentru că riscurile cu care se confruntă România și multe alte state sunt majore. Uniunea Europeană și guvernele statelor membre trebuie să se reapropie de oameni prin fapte, nu prin vorbe, însă ceea ce s-a întâmplat astăzi ne îndepărtează de legislația europeană în vigoare care prevede clar și fără echivoc dreptul guvernelor de a lua măsuri atunci când există un eșec de piață (produse și servicii strategice – alimente, energie electrică, termică etc.)”, a menționat liderul Delegației Române S&D.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel