Europarlamentarul căruia i s-a interzis intrarea în Israel: „O sancțiune pentru întreg Parlamentul European”

Sursa foto web: europarl.europa.eu
Sursa foto web: europarl.europa.eu

Manu Pineda, europarlamentarul căruia i s-a interzis intrarea în Israel, va cere măsuri de reciprocitate de la Uniunea Europeană dacă Israelul nu își ridică vetoul.

În această săptămână, Pineda trebuia să conducă un grup de 6 deputați europeni care vizitează Cisiordania în calitate de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Palestina. Dar după ce Israelul a respins intrarea lui Pineda în țară, vizita a fost anulată.

Potrivit lui Pineda, motivul interzicerii intrării s-ar putea datora cererii sale de a include o dezbatere în Parlamentul European cu privire la cazul jurnalistului Shireen Abu Akleh.

Jurnalista veterană a postului Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, a fost ucisă în timpul unui raid militar israelian în orașul Jenin din Cisiordania ocupată.

"O interpretez ca pe o sancțiune tacită, nu atât împotriva mea, cât împotriva Parlamentului pentru că a luat atitudine împotriva uciderii acestui jurnalist. Aceasta este interpretarea mea", spune Pineda. 

"Parlamentul a văzut lipsă de respect. Acesta este un scandal pentru Parlament", adaugă el. "Nu aș fi mers acolo ca Manu Pineda. Nici ca europarlamentar de Stânga sau Izquierda Unida. Ci ca președinte al delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Palestina", explică el, potrivit Euronews.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European - eșec în discuțiile cu parlamentul israelian

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, din întâmplare aflată într-o vizită în Israel în aceleași zile, a discutat problema cu ministrul de externe israelian. Ea a vizitat și Knesset, parlamentul israelian, unde a insistat asupra unei soluții cu două state, dar nu a fost salutată de toți cei prezenți.

„Știu că există oameni care nu sunt de acord. Și știu că au existat mai multe începuturi false în acest proces. Știu că nu toată lumea vede pacea ca pe un scop. Și știu cât de greu trebuie să fie să-i spui unei mame al cărui copil a fost ucis. Și sunt prea multe mame de acest tip. Prea multe”, declară Metsola în discursul său.

UE a susținut întotdeauna ideea unei soluții cu două state ca singura cale de pace în Orientul Mijlociu bazată pe granițele din 1967, cu Ierusalimul drept capitală a ambelor state.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel