Europarlamentare 2019. Timmermans vede o 'nouă speranţă' pentru tabăra proeuropeană

 Frans Timmermans, candidatul 'cap de listă' al socialiştilor europeni în alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat, într-un interviu apărut vineri în cotidianul italian La Stampa, că sentimentele proeuropene sunt mai puternice în rândul electoratului decât se aştepta, transmite dpa, potrivit Agerpres.

'În realitate, constat că în Europa înfloreşte o nouă speranţă, ce nu putea fi văzută înainte', a declarat Timmermans, în interviul publicat la o zi după ce proiecţiile au indicat o victorie surprinzătoare a Partidului său Laburist (PvdA) în alegerile europene desfăşurate joi în Olanda.

'Cei care se simţeau dezamăgiţi în UE şi spuneau 'nu ne-a adus ce am crezut' nu au renunţat la Europa. Ei ne cer acum să luptăm pe subiecte importante precum sustenabilitatea şi schimbările climatice', a adăugat el. Frans Timmermans, fost ministru de externe al Olandei şi actual prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, vizează postul de preşedinte al executivului comunitar. El a anunţat ca priorităţi aplicarea unor taxe mai ridicate asupra giganţilor din tehnologie, introducerea unui salariu minim în toate statele UE şi întărirea rolului sindicatelor. Timmermans urmează să participe vineri, la Milano, la mitingul electoral final al Partidului Democrat italian înaintea scrutinului europarlamentar de duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel