Europarlamentare 2019, procente. Chirieac, pronostic pentru Ponta. Reacția lui Ciutacu

Duminică seara, în platoul România Tv, a fost invitat liderul Pro România care a discutat cu Victor Ciutacu probleme de campanie electorală, având în vedere apropierea alegerilor europarlamentare de pe 26 Mai 2019.

Cu invitatul Victor Ponta în platou, Victor Ciutacu l-a provocat pe analistul Bogdan Chirieac să răspundă la o întrebare ”abrubtă”, după cum s-a exprimat realizatorul Tv: ”În ce măsură Victor Ponta, după 26 mai, va deveni un pol de putere suficient de interesant încât să balanseze majoritatea parlamentară încât să dea jos Guvernul Dăncilă?!”

”Dacă va reuși să ia 15-20% la europarlamentare va deveni un pol de putere. Dacă va fi undeva în zona 10% va conta în jocul politic. Dacă va fi în zona de 5%, atunci nu va fi un pol de putere. Nu vreau să iau în calcul ca Pro România să nu ia 5%, pentru că atunci Pro România dispare. Deci, totul depinde de rezultatul pe care partidul domnului Ponta îl va obține la europarlamentare. În aceeași măsură în care dacă PSD se duce la 40% atunci e o voce autoritară pe eșichierul politic românesc și chiar poate să facă tot ce crede de cuviință” a răspuns Bogdan Chirieac.

”Depinde și dacă PNL va mai fi o voce. Că dacă ia PNL un 15% și USR-ul 20 sau 22%, atunci USR cu Dacian Cioloș este vocea, iar Iohannis e pe nicăieri. În opinia mea, USR este pe locul întâi și la București, și la Cluj, și la Timișoara” a adăugat el.

”E un alt tip de manifestare” a intervenit și Victor Ponta, legat de faptul ca USR nu a reuțit să adune un număr cât de cât semnificativ de oameni la primul lor miting electoral de duminică, de la Cluj Napoca. ”Atât de rar suntem noi doi de acord, încât nu pot să ratez ocazia. Dar nu mă ține mult. Până ne vedem iar la DC News și ne contrazicem” i s-a adresat lui Bogdan Chirieac, liderul Pro România, care este așteptat la o mega dezbatere DCNews pe 13 Mai.

Citește și: Suspiciuni Augustin Lazăr. Ispas: Inadmisibil! Nu cumva și ei și-au început activitatea pe baza banilor pe care i-au avut de la foste structuri?

Ponta, la analiști politici

Sunteți conștient că intrați la analiști și la foști premieri dacă luați sub 5%?” a continuat discuția Victor Ciutacu.

”Sunt absolut conștient” a mai spus Ponta.

”Până la urmă, sondajele, știți foarte bine, sunt fluide. Am văzut că unii dau PSD-ul la 21% și PNL-ul la 26%. Eu mă întreb dacă nu cumva este o tactică, pentru că un rezultat absurd acesta! Eu mă întreb dacă nu cumva este o tactică, pentru că nu cumva în cazul PSD și a unei prăbușiri spectaculoase a PNL-ului să nu se poată urla 'Dragnea a fraudat alegerile', deși USR nu se poate alătura pentru că va avea un scor peste PNL”, a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac.

Citește și: Remaniere guvernamentală, amânată. Chirieac: Cineva i-a spus premierului...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel