Europarlamentar: Laszlo Borbely e protejat de Iohannis și Ponta

Un europarlamentar român crede că deputatul Laszlo Borbely a scăpat de urmărirea penală pentru că se află sub "înalta protecție" a premierului Victor Ponta și a președintelui Klaus Iohannis, precizând că acesta din urmă are nevoie de UDMR.

Deputații au respins miercuri cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pe numele fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely.

"Borbely și Vosganian sunt sub înalta protecție politică a cuplului Ponta-Iohannis. Președintele are nevoie de UDMR, tot așa cum Ponta are nevoie de câțiva peneliști. Așa se nasc excepțiile în Parlamentul nostru. Voturile date de Parlament în cele două cazuri sunt expresia bătăliei pentru majoritate, care e în plină desfășurare. O rușine!", a scris europarlamentarul independent Cristian Preda pe Facebook.

Deputatul Bogdan Diaconu, președinte al Partidului România Unită, acuză un blat politic între PNL și PSD.

"Deputatul UDMR Laszlo Borbely nu mai are nevoie să fugă în Ungaria ca Marko Attila pentru că PSD, PNL și UDMR s-au coalizat într-un blat rușinos pentru a-l salva de justiție. Este o palmă dată statului de drept, dar și o mare bilă neagră pentru Parlament și pentru partidele vechi din România care dovedesc încă o dată că nu pot renunța la metehnele trădării pentru interese personale.

Imunitate Laszlo Borbely: deputatul UDMR a contrazis-o pe șefa DNA în Parlament

Am avertizat de acum două săptămâni cele două partide românești să nu compromită Parlamentul României negociind pe ascuns salvarea lui Laszlo Borbely pentru interese de moment. PSD și PNL s-au compromis definitiv prin protejarea lui Laszlo Borbely, instituind astfel principiul că politicienii maghiari sunt mai presus de lege.

PSD și PNL sunt dovada vie că această clasă politică învechită trebuie schimbată din temelii pentru că reprezintă un cancer pentru societatea românească. Împreună cu UDMR care se crede stat în stat și nu recunoaște justiția din România, aceste partide trebuie să dispară de pe scena politică pentru că altfel România va merge din rău în mai rău", a scris Diaconu pe Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel