Europa, sub un val de caniculă. În Franţa este COD ROŞU de căldură

Temperaturi extrem de ridicate sunt aşteptate vineri în sudul Europei, cu valori ce ar putea atinge 45 de grade Celsius în Franţa, temperatură niciodată înregistrată până acum în această ţară, a anunţat joi serviciului meteorologic Meteo France, relatează vineri AFP. 

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Franţa a fost de 44,1 grade Celsius, măsurată în sudul Franţei, în regiunea oraşelor Montpellier şi Nîmes, în timpul unui val de caniculă, în august 2003. 'Depăşirea acestei temperaturi record la începutul anului ar fi ceva excepţional', a afirmat Christelle Robert de la Meteo France.

Deja joi, în aceeaşi regiune, termometrul a urcat până la 43,5 grade Celsius în satul Montclus. Şi niciodată nu a fost atât de cald în Clermont-Ferrand (centru): 40,9 grade Celsius. Patru departamente din sudul Franţei se află sub 'cod roşu de caniculă', o situaţie nemaiîntâlnită până acum.

'Excursiile şcolare şi evenimentele festive vor fi anulate sau amânate, cu excepţia cazului în care sunt organizate în locuri răcoroase, fără a necesita deplasare prin căldură', a declarat ministrul sănătăţii, Agnes Buzyn. Acest gen de episod de caniculă, cu care Franţa nu este foarte obişnuită, este probabil să se repete ca urmare a încălzirii globale, a declarat preşedintele Emmanuel Macron. 'Trebuie să ne schimbăm organizarea, modul de lucru (...) să le construim diferit', a declarat Macron la Tokyo, subliniind necesitatea de 'adaptare a societăţii şi a practicilor sale'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel