Europa Digitală. Preşedinţia României, acord politic în negocierile cu PE

Parlamentul European
Parlamentul European

România a obţinut un acord politic parţial provizoriu în negocierile cu Parlamentul European cu privire la Programul Europa Digitală.

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, în domeniul digital, a obţinut acordul politic parţial provizoriu în negocierile cu Parlamentul European cu privire la Programul Europa Digitală. 

"Programul Europa Digitală este primul program european care vizează excelenţa şi consolidarea capacităţilor digitale strategice ale Europei, precum şi asigurarea investiţiilor necesare în domenii cheie cum ar fi: supercalculul, securitate cibernetică, inteligenţa artificială şi competenţe digitale, astfel încât Europa să fie competitivă la nivel mondial, în contextul unei dezvoltări industriale şi tehnologice la cel mai înalt nivel", a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România, preşedinte al Consiliului TTE în domeniul digital. 

Acesta este primul dosar din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 care a obţinut un acord parţial provizoriu, principalul obiectiv fiind de a maximiza beneficiile transformării digitale în folosul cetăţenilor, întreprinderilor, administraţiilor publice din Europa. 

Vezi şi: Guvernul, atacat de propriii oameni. Ilan Laufer, acuzații de SABOTAJ

Teodorovici despre candidatura la europalamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel