Europa acuză Rusia de spionaj, propgandă și agresivitate

Șeful serviciului de informații britanic MI5, Andrew Parker, a avertizat luni împotriva metodelor tot mai agresive ale Rusie împotriva Occidentului.

Tensiunile dintre Occident și Rusia continuă, după ce în urmă zece zile o escadră navală rusă compusă din opt nave, în drum spre coastele siriene, a fost supravegheată în Marea Nordului de o fregată britanică. Partea britanică a acuzat că obiectivul Rusiei a fost de a testa capacitățile NATO. Disensiunile dintre Occident și Rusia sunt alimentate și de situația din Siria, Rusia fiind principalul aliat al regimului de la Damasc.

Șeful MI5, Andrew Parker, a declarat că Moscova "se sprijină pe toată gama sa de organe de stat și pe toată puterea sa pentru a-și promova politica externă din ce în ce mai agresivă și aceasta cuprinde propaganda, spionajul, subversiunea și atacurile cibernetice" continuând, "Rusia acționează în toată Europa și în Regatul Unit. Sarcina MI5 este de a-i bara calea".

Andrew Parker a afirmat că Rusia adoptă din ce în ce mai mult o poziție antioccidentală și a recurs la metode netradiționale pentru a ajunge la aceasta. "Ceea ce se observă și în acțiunile sale în Ucraina și în Siria", a afirmat el, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel