Euronews deschide încă 11 redacții în 2011

logo euronews
logo euronews

Euronews, cel mai mare canal de ştiri din Europa, va deschide încă 11 birouri în întreaga lume, anul acesta, potrivit lui Philippe Cayla, preşedinte al comitetului director al postului TV.

Cayla a precizat că, în 2011, Euronews va deschide încă 11 birouri în mai multe oraşe, printre care Londra, Paris, Kiev, Istanbul, Dubai, Washington şi Beijing, şi îşi va consolida unele redacţii, precum cea de la Bruxelles, care va număra circa 20 de jurnalişti.

De asemenea, conducerea Euronews doreşte ca programele postului să fie prezente pe toate suporturile multimedia, profitând mai mult de parteneriatele sale cu Google, YouTube şi Dailymotion. În februarie, Euronews va lansa şi o aplicaţie pentru iPhone şi, ulterior, una pentru iPad, informează Mediafax

Totodată, în luna august a acestui an, Euronews va lansa un serviciu în limba ucraineană. Versiunea ucraineană a Euronews va fi produsă în colaborare cu două echipe speciale, reprezentând 40 de profesionişti din Lyon, Franţa, şi Kiev, Ucraina. Euronews va fi responsabil de distribuţia noului serviciu TV către vorbitorii de limbă ucraineană din lume, în timp ce televiziunea publică se va ocupa de distribuţia locală.

Pentru 2012, Euronews are planuri să deschidă noi birouri la New York, Shanghai, Astana şi Tel Aviv.

"Comparativ cu cele 70 de canale de ştiri pe care le-am reperat în Europa, Euronews este singurul care difuzează informaţii internaţionale păstrând o perspectivă europeană asupra actualităţii mondiale", a declarat Cayla.

Condusă din 2009 de românul Lucian Sârb, redacţia Euronews are 370 de jurnalişti, împărţiţi în 10 redacţii, în funcţie de limbă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel