EUROGRUP, AVIZ DECISIV pentru Grecia. Ultimele informații

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Miniștrii de Finanțe din zona euro s-au întâlnit, sâmbătă, la Bruxelles, la ora 16:00 a României. Comisia Europeană, Banca Centrală Europeana și Fondul Monetar International au evaluat, vineri noapte, planurile de reformă ale Greciei. Creditorii internaționali nu sunt mulțumiți de reformele propuse de Guvernul grec pentru a obține un nou plan de salvare a țării de la faliment.

UPDATE: După ore de discuții cu privire la salvarea Greciei, nu sunt semne ale unui progrea major. Potrivit ultimelor informații, Grecia ar trebui să pună în aplicare unele măsuri chiar săptămâna viitoare și apoi ar urma o nouă întâlnire finală a Eurogrupului. 

UPDATE: Finlanda spune "NU" Greciei, potrivit corespondentului pentru Yle the Finnish Broadcasting Company, Daniel Olin. 


UPDATE: Prim-ministrul de Finanțe german Wolfgang Schaeuble respinge planurile Greciei de salvare și vrea ca Grecia să "ia o pauză" de la zona euro de cinci ani. El ar înaintat două soluții: fie Grecia părăseşte temporar uniunea monetară, pentru cinci ani, fie instituie un fond special în care depune garanţii în valoare de 50 de miliarde de euro, din vânzarea unor active de stat. Banii ar urma să fie folosiţi pentru acoperirea unei părţi a datoriei externe, potrivit unor surse citate de presa externă. Guvernul grec dezminte informația.

UPDATE: Un anunț oficial este așteptat după ora 22:00.

UPDATE: Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schäuble, susține că negocierile vor fi "extrem de dificile".

UPDATE: "Suntem aici astăzi pentru a face progrese semnificative", a declarat Christine Lagarde, șefa FMI.

Ministrul spaniol de Finanțe, Luis de Guindos, a declarat că speră că Grecia nu va părăsi zona euro.

O să fie o întâlnire dificilă, a spus președintele Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem. El a adăugat că nu suntem încă acolo, nu există încă unele critici ale propunerilor. "Dar există problema de încredere. Poate guvernul grec să fie de încredere pentru a face ceea ce ei propun", a subliniat președintele Eurogrupului.

Ministrul de Finanțe al Luxemburgului, Pierre Gramegna, care deține președinția UE, a declarat că are "o inimă mai ușoară decât acum două zile". El a precizat: "Avem propuneri pe masă, care sunt complete". Întrebat ce poate Grecia cu privire la lipsa de încredere, Pierre Gramegna a spus că "este important care sunt pașii concreți și cum sunt pregătiți pentru a fi traduși în inițiative legislative care vor putea să fie votate în Parlament. Proiectele de lege, perspectiva unui vot vor construi încrederea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel