EXCLUSIV  Eurodeputatul Tomas Zdechovsky: Modul în care Cehia a întocmit propriul PNRR / video

Pexels.com
Pexels.com

Eurodeputatul Tomas Zdechovsky a vorbit, la DC News, despre modul în care Cehia a întocmit propriul Plan de Redresare şi Rezilienţă.

"Planul național de redresare al Cehiei a fost trimis pe 17 mai. Comisia Europeană are aproximativ o luna să verifice și să evalueze acest plan și noi solicităm un sprijin de 7 miliarde de euro. Este o sumă foarte mare de bani (n.r. - jumătate fonduri europene și jumătate sub formă de împrumuturi). 

Guvernul ceh a cerut mai mulți bani pentru mobilitate sustenabilă, pentru energie verde, regenerabilă, pentru protecția mediului, pentru lipsa apei și, de asemenea, au fost niște inițiative pentru susținerea sistemului educațional. Încă nu știe nimeni cum va reacționa Uniunea Europeană față de acest plan, pentru că o mare parte va merge către proiectele sustenabile, ecologice și sper că vom găsi cele mai bune soluții și vom cheltui mai mulți bani pentru aceste proiecte ecologice. De asemenea, și guvernul ceh a propus niște proiecte sustenabile, ecologice și ei au propus astfel de proiecte, dar nu știu care este calitatea acestor proiecte și nu știu care va fi rezultatul negocierii cu Comisia Europeană.

Planul a fost prezentat către public și către opoziție, dar a fost o prezentare relativ formală. Noi am criticat foarte multe lucruri în calitate de reprezentanți ai opoziției și au fost critici concrete, constructive, nu distructive, dar nu au vrut să le ia în considerare și nu au vrut să răspundă întrebărilor noastre. Da, într-adevăr, după criticile aduse de către societatea civilă, de către ONG-uri au schimbat puțin structura planului și în special în lupta împotriva corupției", a explicat eurodeputatul Tomas Zdechovsky, în cadrul emisiunii "Din culisele Europei", realizată de către Claudia Ţapardel la DC News.

"Planul a fost transmis Comisiei pe 17 mai, așadar, așteptăm să vedem care sunt rezultatele și cred că este încă o discuție în desfășurare între Comisie și Guvernul ceh și cred că această săptămână sau săptămâna viitoare vom avea o poziție oficială sau noutăți din partea Comisiei și apoi vom putea să reacționăm în calitate de reprezentanți ai opoziției", a mai explicat europarlamentarul Tomas Zdechovsky.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel