Eurodeputaţii croaţi cer Comisiei Europene să confirme pregătirea ţării lor pentru aderarea la Schengen

Toţi cei 11 eurodeputaţi croaţi i-au cerut luni Comisiei Europene, într-o scrisoare comună, să confirme pregătirea tehnică a Croaţiei pentru a adera la spaţiul Schengen şi să se opună politizării acestui proces de către eurodeputaţii sloveni, transmite Hina.

În urmă cu trei zile, eurodeputaţii sloveni au trimis o scrisoare preşedinţilor actualei şi viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker şi Ursula von der Leyen, preşedinţilor actualului şi viitorului Consiliu European, Donald Tusk şi Charles Michel, şi premierului sloven Marjan Sarec, în care pun sub semnul întrebării îndeplinirea de Croaţia a cerinţelor tehnice pentru a deveni membră a spaţiului Schengen. Ei sunt de părere că o eventuală undă verde pentru aderarea Croaţiei la Schengen nu trebuie dată de Comisia Juncker, care a pus subiectul pe agenda sa chiar înaintea încheierii mandatului, ci de viitorul executiv comunitar, scrie Agerpres.

În răspunsul lor, membrii croaţi ai Parlamentului European susţin că ţara lor îndeplineşte toate criteriile tehnice şi că se aşteaptă ca marţi Comisia Europeană să valideze pregătirea tehnică a Croaţiei pentru intrarea în spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Ei avertizează că o potenţială amânare din cauza presiunilor politice este lipsită de sens.

Spaţiul Schengen este una dintre cele mai importante realizări ale UE. Libera circulaţie a persoanelor, a bunurilor şi a capitalului în interiorul Schengen va asigura legături de transport mai bune, frontiere externe mai solide şi o cooperare economică mai bună între Croaţia şi restul UE, au scris eurodeputaţii croaţi, adăugând că aderarea ţării lor este în interesul Croaţiei, al Sloveniei şi al întregii UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel