EXCLUSIV  Eurobarometru UE. Alfred Bulai: Era o ABERAȚIE. Ne-am normalizat!

Descriere foto:

Sociologul Alfred Bulai a făcut, pentru DCNews, o scurtă analiză a datelor sondajului Eurobarometru, realizat de Kantar Public.

Datele, publicate miercuri, arată că, dacă s-ar vota ca România să rămână în Uniunea Europeană, 65% dintre români ar vota pentru ca țară noastră să continue parcursul european. Procentul este cu doar 1% mai mic față de media europeană de 66%.

”În oprimul rând o observație: limitele de încredere sunt de plus/minus 3%. Deci, orice fel de analiză în care este o diferență de 1 procent, sau două, sau trei este un nonsens. Din punctul meu de vedere, procentele sunt la același nivel al încrederii”, ne-a spus sociologul Alfred Bulai.

”Datele sunt la nivelul Uniunii Europene. S-au normalizat din acest punct de vedere. Suntem la nivelul aprecierilor care există și la ceilalți europeni, în legătură cu Uniunea Europeană, ceea ce ne face să fim contemporani cu lumea noastră. Scăderea vine în condițiile normalizării, pentru că încrederea în UE era aberant de mare, pentru că nu știam nimic despre ea, nu a existat dezbatere. Am avut la un moment dat cea mai mare apreciere posibilă față de UE, mai mare decât în oricare alte țări europene. Această apreciere era, însă, o aberație, pentru că ea nu venea pe baza unei dezbateri, a unei discuții. Era pe logica 'dacă-l iubim pe Moș Crăciun', pentru că așa vedeau românii UE înainte de integrare. De fapt, ne-am normalizat. Nu văd niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Și, așa cum este normal în orice țară europeană, sunt și oameni care disprețuiesc apartenența la Uniune, dar ei sunt minoritari”, a încheiat declarația pentru DCNews Alfred Bulai.

Vezi și: Eurobarometru. Sondaj, apartenență UE: ROEXIT-ul, desființat


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26