Euro FALȘI, produși în România, găsiți în 10 state din UE. Ce s-a descoperit la percheziții - FOTO/VIDEO

Polițiștii BCCO, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 28 de percheziții în Alba, Brașov, Craiova și Ploiești. A fost vizat un grup infracțional organizat. 

Acuzațiile sunt de falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și trafic de droguri de risc și de mare risc.

Gruparea s-ar fi constituit în Brașov, iar în iulie 2020, polițiștii BCCO s-au sesizat din oficiu. După colaborarea cu Europol, s-a descoperit că banii falsificați în România au fost descoperiți pe teritoriul a zece stare europene, citează alba24.ro

Se pare că o parte a membrilor grupări ar fi văzut o oportunitate și din contrafacerea bancnotelor emise de statul român, adică din falsificarea celor de 100 de lei și ar fi efectuat mai multe activități pentru obținerea unei calități cât mai apropiate de original. Membrii grupării ar fi fost implicați și în activități de vânzare de droguri de risc și mare risc. 

În perioada 25-31 ianuarie 2021, se intenționa punerea în circulație a 50.000 de euro, toată suma fiind compusă din bancnote de câte 50 de euro. La percheziții, anchetatorii au găsit aparatura de falsificare (vezi în galeria foto), documente de identitate ce par contrafăcute, suma de 445.770 de euro, despre care se presupune că ar fi falsificate, 1.250 grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și alți 11670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei. 

21 de persoane au fost duse la sediul DIICOT Brașov și BCCO Brașov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel