EURO 2016: TVR, despre posibilitatea de a pierde drepturile de televizare

TVR a reacționat după apariția informațiilor conform cărora ar fi în pericol să piardă dreptul de difuzare a meciurilor de la Campionatul European de Fotbal din 2016, unde România este foarte aproape de calificare.

Vezi și: TVR riscă să piardă meciurile de la EURO 2016

Televiziunea Publică dă asigurări că va face toate demersurile necesare pentru a ajunge la o înţelegere cu EBU în privinţa drepturilor de difuzare a meciurilor de la EURO 2016. European Broadcasting Union este entitatea care reuneşte cele mai importante televiziuni naţionale din Europa şi este consorţiul care a obţinut exclusivitatea drepturilor TV pentru Europeanul din 2016 şi Mondialul din 2018.

TVR trebuie să plătească aproximativ 4,5 milioane de euro până pe 15 martie, pentru a fi sigură că va transmite meciurile de la Campionatul European din 2016.

Iată comunicatul oficial al TVR, citat de prosport.ro:

"Televiziunea Română depune toate eforturile pentru ca telespectatorii din România să poată urmări toate competiţiile majore, precum Campionatul European de Fotbal 2016.

TVR se află într-o situaţie financiară critică bine cunoscută de toată lumea, însă şi-a respectat misiunea publică şi face toate diligenţele pentru a continua în acelaşi sens.

Fidelă misiunii ei de a transmite evenimentele sportive de importanţă majoră, TVR a făcut un efort financiar foarte mare şi a achiziţionat meciurile de calificare ale Naţionalei, de acasă şi din deplasare, pentru EURO 2016 şi pentru Cupa Mondială 2018. În plus, TVR a cumpărat şi ediţiile din 2014 şi 2016 ale Jocurilor Olimpice.

TVR a demarat, încă de anul trecut, o serie de demersuri pentru achiziţionarea CE de Fotbal 2016.

Televiziunea publică face toate demersurile pentru a găsi soluţia necesară ca telespectatorii să poată urmări CE de Fotbal 2016 la TVR".

Campionatul European din 2016 este organizat de Franţa şi se va desfăşura în perioada 10 iunie - 10 iulie. Naţionala României se află pe primul loc în Grupa F a preliminariilor şi are şanse mari de a se califica la turneul final.

Citește și: Răsturnare de situație în TVR! Stelian Tănase, înfrânt de CA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel