EURO 2016. Stelian Tănase: Șanse mici ca TVR să transmită Euro 2016

Președintele-director general al Televiziunii publice, Stelian Tănase, a declarat, luni, că șansele pentru ca Euro 2016 să fie transmis de TVR sunt mici, întrucât plățile pentru oferta făcută trebuie garantate, lucru care nu s-a întâmplat încă.

TVR nu a renunță încă la cursa pentru transmiterea Euro 2016, instituția cerând însă recent și sprijin financiar de la guvern, fiind vorba de un interes public major. Referitor la acest subiect, Stelian Tănase, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că e o licitație în derulare şi că nu s-a stabilit o sumă finală (pe care ar urma să o plătim - n.red.).

"S-a format un pool din 30 de țări, televiziuni din toată Europa, care oferă prețuri. Noi am făcut o ofertă inițială, dar indiferent de cuantumul ei nu am reușit să garantăm că în următoarele săptămâni sau luni vom putea plăti suma. Nu există nicio garanție că EBU nu va plăti din nou pentru noi suma către UEFA, noi urmând să fim incapabili să o returnăm.

Datoriile TVR către EBU se ridică la 15,3 milioane euro, din care 82% reprezintă licențele pentru transmisii sportive și cheltuielile tehnice aferente. Din 51 de meciuri s-au adjudecat deja 28, dar nu în regim de exclusivitate. 23 de meciuri pot fi difuzate (de către TVR). Între cele 23 se numără meciul zilei, ce poate fi difuzat simultan în direct de mai multe posturi.

Șansele sunt mici, dar depinde de negocieri. Nu avem siguranța că s-au achiziționat drepturile pentru televiziune terestră. E o varianta ca Telekom (proprietarul Dolce, care a anunțat recent că va difuza Euro 2016) să fi achiziționat toate drepturile, cu obligația contractuală ca TVR să subcontracteze cele 23 de meciuri", a mai declarat Stelian Tănase, citează hotnews.ro.

Indexarea taxei TV, soluție pentru ca TVR să difuzeze EURO 2016

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel