Indexarea taxei TV, soluție pentru ca TVR să difuzeze EURO 2016

SPUSTV, principalul sindicat din TVR, îl roagă pe Victor Ponta să indexeze taxa TV, până la 4,5 lei, astfel încât TVR să poată achiziționa drepturile de difuzare ale Campionatului European de fotbal (Euro) din 2016.

Într-o scrisoare adresată lui Victor Ponta, Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TV din TVR (SPUSTV) îl roagă pe premier să ajute Societatea Română de Televiziune.

Scrisoarea este semnată de Dragoș Bocanaciu, președintele SPUSTV, care precizează că îi scrie lui Victor Ponta în calitate de lider de sindicat și că încearcă să facă abstracție de calitatea să de comentator sportiv al Televiziunii Române.

"Domnule Prim Ministru, vreau să vă rog să luați în calcul că în acest moment există, teoretic și practic, o singură forță capabilă să ajute TVR să își îndeplinească misiunea de serviciul public. Și această forță este Guvernul României. Practic, vă rog să luaţi foarte serios în calcul că, din taxa TV de 4 lei, 50 de bani, adică 12%, se duc direct în buzunarele celor care o colectează, că din restul banilor alte 5 procente se duc lunar pe costul utilităţilor şi aproape 1 milion de euro este virat în fiecare lună la bugetul de stat pentru CAS, impozite etc", spune Dragoș Bocanaciu în acest document.

Acesta îi spune lui Victor Ponta că există în prezent o singură soluție viabilă pentru că românii să poată urmări nestingherit Euro 2016, respectiv că Executivul să modifice, prin Hotărâre de Guvern, Legea 41, cuantumul taxei TV și comisionul perceput la colectare.

"O taxă TV universală, fără posibilitatea de renunțare, o indexare cu 50 de bani a acestei taxe și un comision de colectare stabilit prin lege la 5%, ar aduce TVR un plus de aproape 2 milioane de euro lunar, bani care ar putea fi folosiți pentru plată datoriilor la fisc, achiziționării pachetului "free to air" (liber la retransmisie, n.r.) la Euro 2016 și a celorlalte competiții majore din anii următori, precum și realizării unor programe de calitate începând din această vară, care să justifice aceste măsuri", mai spune Dragoș Bocanaciu.

TVR a anunțat, pe 30 martie, într-un comunicat, că se află în cursa pentru achiziționarea drepturilor de difuzare TV, scrie Hotnews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel