Eugen Tomac: UE continuă să trimită aproximativ 800 de milioane de euro pe zi în buzunarele lui Putin

Fotografie creată de Matti, de la Pexels
Fotografie creată de Matti, de la Pexels

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac trage un semnal de alarmă şi afirmă că Uniunea Europeană pompează zilnic sute de milioane de euro spre Federaţia Rusă. 

"UE continuă să trimită aproximativ 800 de milioane EUR pe zi în buzunarele lui Putin, contribuind astfel la finanțarea mașinăriei sale de război.

De ce? Pentru că nici până astăzi statele membre ale UE nu au reușit să se pună de acord în ceea ce privește embargoul asupra importurilor energetice din Rusia. Anumite state, precum Germania, continuă să refuze un embargo total asupra importurilor rusești de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz.

În consecință, UE nu a reușit să introducă sancțiuni SWIFT complete. Băncile ruse importante, cum ar fi Gazprobank sau Sberbank sunt excluse de la sancțiuni, deoarece primesc plăți de la societăți comerciale din UE pentru importul de resurse energetice din Rusia.

În 2020, UE plătea 64 miliarde EUR Rusiei pentru resurse energetice. Astăzi, odată cu creșterea prețurilor la petrol și gaze de la invazie, UE plătește Rusiei de 3,5 ori mai mult. Dacă o ținem tot așa, UE va fi plătit pentru energia rusă aproximativ 200 de miliarde EUR până la sfârșitul anului 2022.

Jumătățile de măsură duc la jumătăți de rezultate. Să ne amintim că bugetul militar al Rusiei la momentul actual este în valoare de 61,7 miliarde EUR...

Lipsa de consens total va costa alte mii de vieți inocente pierdute, iar masacre precum cele de la Bucha sau Mariupol vor continua să se repete. Doar o economie rusească ȋn colaps poate să ȋl determine pe criminalul Putin să pună capăt acestui război.

Am cerut, împreună cu alți colegi din Parlamentul European, într-o scrisoare adresată Cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, ca şi Germania să impună imediat embargo total asupra energiei rusești. Ezitările politice nu fac decât să perpetueze ororile acestui război injust.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri acest măcel ACUM", a scris Eugen Tomac pe Facebook. 

Eugen Tomac: Armata rusă a comis genocid în Ucraina

„Indiscutabil, atunci când vedem aceste imagini de la Bucha și nu numai, cu oameni torturați, legați cu mâinile la spate și împușcați în cap, discutăm despre genocid, pentru că aici sunt acțiuni militare premeditate și cineva a ordonat, nu există întâmplări”, declară la RFI Eugen Tomac.

În opinia sa, ”faptul că pe linia frontului avem atât de mulți comandanți ai armatei ruse, care deja au decedat, să nu uităm că peste opt generali ai armatei Federației Ruse au fost omorâți în aceste confruntări, în total peste 20 de comandanți ai armatei ruse au fost omorâți în cele peste 50 de zile de război, deci într-o perioadă foarte scurtă de timp avem printre cei care și-au pierdut viața comandanți din vârful armatei ruse, ceea ce arată foarte clar că a existat o operațiune militară foarte bine coordonată și nu mă tem să spun că într-adevăr, armata rusă a comis genocid în Ucraina și dacă în alte vremuri era foarte greu să dovedești asemenea fapte, astăzi totul se poate observa cu ochiul liber într-un timp foarte scurt, pentru că avansul tehnologic ne permite să identificăm inclusiv persoanele care au participat la acest masacru”, a declarat liderul PMP. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel