Eugen Simion, cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti

Eugen Simion
Eugen Simion

Eugen Simion va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti. 

Eugen Simion, critic şi istoric literar, fost preşedinte al Academiei Române, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti. Titlul îi va fi conferit "pentru contribuţia sa la promovarea consecventă a creaţiilor fundamentale ale literaturii române", conform unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General al Capitalei. 

"Numele lui Eugen Simion reprezintă una dintre constantele valorice ale literaturii române postbelice cu profilul unei conştiinţe echilibrate şi de neocolit în orice valorizare a literaturii române, iar acordarea acestei distincţii din partea Municipiului Bucureşti în onoarea personalităţii lui Eugen Simion, la împlinirea vârstei de 85 de ani, este necesară şi pe deplin justificată", se arată în expunerea de motive semnată de primarul general Gabriela Firea. 

Eugen Simon s-a născut pe 25 mai 1933, la Chiojdeanca, Prahova, şi este critic şi istoric literar, editor, eseist, profesor universitar român, membru titular al Academiei Române şi preşedinte al acestui for din 1998 până în aprilie 2006. În prezent, este preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române. A publicat peste 3.000 de studii şi articole în revistele de specialitate. Este preşedintele Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă şi coordonator al seriei "Opere fundamentale".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel